Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkåls- och nötbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Nötbröd passar i regel mycket bra till ost. Bjud därför gärna på brödet tillsammans med en mogen brie eller lite gorgonzolaost, du kommer inte att bli besviken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Värm filmjölken till fingervärme, ca 37 grader. Rör ut jästen tillsammans med den ljumma filmjölken.
  2. Blanda råsocker, dinkelmjöl, vetemjöl, salt, fänkålsfrön, hasselnötter och valnötter med filmjölken. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa 45 minuter.
  3. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda degen smidig.
  4. Smöra och mjöla formen innan du formar degen till en limpa. Lägg limpan i formen. Låt brödet jäsa ytterligare 30 minuter. Grädda brödet ca 40 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.