Vegetarisk pastarätt med chilisting!
Fänkålen bjuder på tuggmotstånd, och saffran ger en lyxig känsla.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på paketet.
- Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt.
Dela fänkålen, ta bort mittstocken och skär i tunna skivor.
Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i 2 minuter tills den är genomskinlig.
- Tillsätt fänkål och fräs ytterligare 1 minut.
Lägg i saffran och vin, rör om och låt vinet koka in.
Blanda i créme fraiche och låt koka upp, salta och peppra.
- Tomatsalsa:
Dela, kärna ur och strimla chilin. Dela tomaterna och kärna ur dem med en sked, skär i klyftor. Blanda chili och tomat med 2 krm salt, 1 msk olja och persilja.
- Häll av pastan och blanda med fänkålsblandningen.
Toppa med tomatsalsan vid servering.
Publicerat den
19 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar