Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålstagliatelle med saffran och tomatsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk pastarätt med chilisting! Fänkålen bjuder på tuggmotstånd, och saffran ger en lyxig känsla.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
  2. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt. Dela fänkålen, ta bort mittstocken och skär i tunna skivor. Fräs lök och vitlök i 1 msk olja i 2 minuter tills den är genomskinlig.
  3. Tillsätt fänkål och fräs ytterligare 1 minut. Lägg i saffran och vin, rör om och låt vinet koka in. Blanda i créme fraiche och låt koka upp, salta och peppra.
  4. Tomatsalsa: Dela, kärna ur och strimla chilin. Dela tomaterna och kärna ur dem med en sked, skär i klyftor. Blanda chili och tomat med 2 krm salt, 1 msk olja och persilja.
  5. Häll av pastan och blanda med fänkålsblandningen. Toppa med tomatsalsan vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.