Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färgglad curry med vårgrönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En vegetarisk rätt som du kan servera med ris eller varför inte ha det som tillbehör till en köttbit om du inte är vegetarian.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka basmatiriset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa broccolin, skölj och dela i buketter. Skölj bönorna och knipsa av ändarna. Skala morötterna, skär på längden i fjärdedelar och sedan i mindre bitar. Halvera paprikan på längden, kärna ur, skölj och skär i strimlor. Skala vitlöken och hacka smått.
  3. Koka grönsakerna al dente i saltat vatten i tur och ordning (broccoli 4 minuter, morötter 5 minuter, bönor 8 minuter), häll av vattnet, spola med kallt vatten och låt rinna av.
  4. Hetta upp olja i en kastrull, rör ner currypastan, tillsätt vitlöken och rör ner kokosmjölken. Låt koka upp, sänk sedan värmen.
  5. Tillsätt paprikastrimlorna och låt småkoka i 3 minuter. Lägg i broccoli, bönor och morötter och koka ytterligare 3 minuter.
  6. Smaka av grönsakscurryn med salt och servera med basmatiriset.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.