Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färs- och vitkålsfyllning till pannkakor

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Minns att vi lagade en variant av detta på hemkunskapen. Och att jag tyckte de var så goda att jag stod i köket en hel dag för att göra dem till min familj. När de sedan åt upp allt inom loppet av 5 minuter så förstod jag för första gången hur min mamma måste känna det varje gång hon står i köket flera timmar och hennes glupska familj slukar det på några minuter! Men som jag alltid sade och säger till henne: "Det betyder att det är väldigt gott mamma!"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pannkakor enligt ditt eget recept och grädda dem.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Fräs färsen ordentligt. Tillsätt smör, vitkål, morötter, vitlök och fond. Låt det fräsa till sig några minuter. Rör då och då. Smaksätt med soya och vitpeppar. Lägg rejält med fyllning på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg pannkakorna tätt på ett smort ugnssäkert fat. Strö över ost och gratinera i mitten av ugnen i cirka 10 minuter till osten smält. Orkas det inte rullas så lägg röran direkt i ugnsformen, drapera över pannkakor och ost. Gratinera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.