Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med gorgonzolasås och jordärtskockmos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En snabblagad och välsmakande middag

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mos: Skala potatis och jordärtskockor, och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Häll av kokvattnet och mosa rotfrukterna med stöt eller gaffel till ett grovt mos. Blanda i smör och mjölk samt salta och peppra.
  3. Tärna baconet smått, finhacka lök och tomater.
  4. Fräs baconet i en stekpanna. Tillsätt lök och pressad vitlök. Stek tills löken känns mjuk. Rör ner tomathacket och låt svalna.
  5. Blanda färsen med ägg och baconröran, salta och peppra. Forma till biffar och stek ca 3 min på varje sida.
  6. Koka upp grädden till såsen. Smula i osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör sist ner persiljan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.