- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En snabblagad och välsmakande middag
Instruktioner
- Mos:
Skala potatis och jordärtskockor, och skär dem i mindre bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten.
- Häll av kokvattnet och mosa rotfrukterna med stöt eller gaffel till ett grovt mos. Blanda i smör och mjölk samt salta och peppra.
- Tärna baconet smått, finhacka lök och tomater.
- Fräs baconet i en stekpanna. Tillsätt lök och pressad vitlök. Stek tills löken känns mjuk. Rör ner tomathacket och låt svalna.
- Blanda färsen med ägg och baconröran, salta och peppra. Forma till biffar och stek ca 3 min på varje sida.
- Koka upp grädden till såsen. Smula i osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Rör sist ner persiljan.
Publicerat den
4 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar