- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Goda, lättlagade färsbiffar tröttnar man aldrig på. Här serveras de med en mustig, väl smaksatt purjolökssås - så det blir biff med lök ändå till slut!
Instruktioner
- Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ägg och potatismjöl och arbeta färsen lätt. Tillsätt purjolöken och späd färsen med grädde. Arbeta den smidig. Dela färsen i 8 jämna bitar och forma dem till avlånga biffar.
- Bryn matfettet i en stekpanna och bryn biffarna vackert bruna på bägge sidor. Låt dem eftersteka på svag värme ca 7 minuter. Håll dem varma.
- Gör såsen: Bryn matfettet i en tjockbottnad kastrull. Dofta över mjöl och späd med buljong och grädde till en slät, jämn sås. Tillsätt purjolöken och låt såsen sakta sjuda ca 5 minuter. Smaksätt den, tillsätt persilja och gärna litet soya.
- Lägg upp biffarna på fat och häll såsen över. Servera med kokt potatis.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar