Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med svamp och aivarsky

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En saftig färsbiff med höstens goda svamp, en pikant sås med Aivar Relish och pressad potatis. Visst låter det läckert och passar både som vardags- eller helgmiddag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Ansa och hacka den färska svampen eller låt den konserverade rinna av väl. Skala och finhacka löken.
  2. 2. Stek svamp och lök tillsammans i lite matfett några minuter, tills det mesta av vätskan kokat in. Låt svalna.
  3. 3. Blanda havregryn, mjölk och uppvispat ägg i en bunke. Låt grynen svälla en liten stund.
  4. 4. Tillsätt färsen. Salta och peppra. Blanda ner den stekta svamp/lökblandningen, men spara lite till garnering. Rör alltsammans tills färsen är smidig.
  5. 5. Forma färsen till ungefär åtta jämnstora biffar. Stek dem försiktigt i matfettet i medelvarm stekpanna, 3-4 minuter på varje sida, tills köttet är gyllene och genomstekt. Ta upp biffarna och håll dem varma.
  6. 5. Häll bort så mycket som möjligt av stekfettet. Blanda grädden med majsstärkelsen. Häll grädden i stekpannan. Koka ihop en aning och tillsätt Aivar Relish efter tycke och smak. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
  7. 6. Bjud biffarna med den extra svamp- och lökblandningen, Aivarsåsen och pressad potatis och kokt grönsak, exempelvis den milda kålen Romanesco.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.