En saftig färsbiff med höstens goda svamp, en pikant sås med Aivar Relish och pressad potatis. Visst låter det läckert och passar både som vardags- eller helgmiddag.
Instruktioner
- 1. Ansa och hacka den färska svampen eller låt den konserverade rinna av väl. Skala och finhacka löken.
- 2. Stek svamp och lök tillsammans i lite matfett några minuter, tills det mesta av vätskan kokat in. Låt svalna.
- 3. Blanda havregryn, mjölk och uppvispat ägg i en bunke. Låt grynen svälla en liten stund.
- 4. Tillsätt färsen. Salta och peppra. Blanda ner den stekta svamp/lökblandningen, men spara lite till garnering. Rör alltsammans tills färsen är smidig.
- 5. Forma färsen till ungefär åtta jämnstora biffar. Stek dem försiktigt i matfettet i medelvarm stekpanna, 3-4 minuter på varje sida, tills köttet är gyllene och genomstekt. Ta upp biffarna och håll dem varma.
- 5. Häll bort så mycket som möjligt av stekfettet. Blanda grädden med majsstärkelsen. Häll grädden i stekpannan. Koka ihop en aning och tillsätt Aivar Relish efter tycke och smak. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.
- 6. Bjud biffarna med den extra svamp- och lökblandningen, Aivarsåsen och pressad potatis och kokt grönsak, exempelvis den milda kålen Romanesco.
Publicerat den
16 oktober 2007
Liknande recept
Skriv kommentar