Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med ugnsbakade grönsaker och grön olivkräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

De ugnsbakade grönsakerna blir som en varm sallad till färsbiffarna. Olivkrämen ger fin sälta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skiva zucchinin. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda grönsakerna med 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. Droppa över 1½ msk vinäger och 1 msk av olivkrämen.
  3. Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda färsen med 4 msk vatten, timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Forma färsen till små bullar. Stek dem i 1 msk olja i medelvarm stekpanna ca 5 minuter.
  4. Blanda resterande olivkräm med yoghurten. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Servera biffarna med grönsakerna, couscous och olivyoghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.