De ugnsbakade grönsakerna blir som en varm sallad till färsbiffarna. Olivkrämen ger fin sälta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ansa och skär fänkålen i klyftor. Skiva zucchinin. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Blanda grönsakerna med 2 msk olja på en plåt med bakplåtspapper. Strö över ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 minuter. Droppa över 1½ msk vinäger och 1 msk av olivkrämen.
- Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Blanda färsen med 4 msk vatten, timjan, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Forma färsen till små bullar. Stek dem i 1 msk olja i medelvarm stekpanna ca 5 minuter.
- Blanda resterande olivkräm med yoghurten. Krydda med 1 krm salt och ½ krm peppar. Servera biffarna med grönsakerna, couscous och olivyoghurt.
Publicerat den
17 september 2015
Liknande recept
Skriv kommentar