Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsfyllda tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En färsrätt som ser trevlig ut när den serveras som förrätt eller vickning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj tomaterna. Skär av ett lock vid stjälken. Gröp ur innanmätet.
  2. Ställ tomaterna i en smord, ugnssäker form. Strö lite salt och peppar i dem, stänk på lite olja.
  3. Hacka champinjoner, lök och vitlök. Fräs detta i olja och tillsätt det urgröpta tomatköttet, persiljan och kryddorna.
  4. Låt det hela koka ihop på stark värme till en massa. Låt den svalna.
  5. Arbeta samman färsen med ägg och lökmassa.
  6. Fyll tomaterna med färs. Strö över riven ost och lite ströbröd.
  7. Gratinera rätten i ugn vid ca 200 grader i 20-25 minuter eller tills färsen verkar genomgräddad, osten smält och rätten fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.