Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Farmors äppelkaka

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En paj som passar utmärkt att göra på sommaräpplen, som brukar vara mjuka i köttet och ha tunt skal. Glass eller vaniljsås är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Smöra en ugnsform. Blanda äpplen och socker och låt dra 20 minuter.
  3. Mixa biskvierna och blanda dem med mjölken. Låt dra 10 minuter.
  4. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i sänder och sedan de extra gulorna. Rör ned citronskal, biskvier och mandel.
  5. Varva äpplen och smet i formen med äpplen i botten och smet i det översta lagret.
  6. Grädda 30-40 minuter.
  7. Servera gärna pajen ljummen. Glass eller vaniljsås är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.