Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fårostgratinerad fläskfilé

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Fläskfilé är lätt att tillaga och variera med olika smaksättningar. Den här gratinerade filén passar perfekt att laga i långpannan om man ska ha stor fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa filén från senor och fett. Skär filén i 2-3 cm stora bitar och krydda med salt och peppar.
  3. Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna. Lägg över det på ett ugnssäkert fat.
  4. Mosa osten och blanda med crème fraiche, vitlök och peppar. Häll såsen över köttet.
  5. Gratinera i mitten av ugnen i 5-10 minuter eller tills köttet är genomstekt.
  6. Servera köttet med oliver, lättstekta grönsaker, sallad och ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Skrosan 3 februari 2010

    Såååå god! Väldigt enkel att göra oxå. Uppskattades av hela familjen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.