Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fars strömmingsspecialitet

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En god förrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gnid in den rensade sillen med salt och strö klippt dill på köttsidan. Vik fisken dubbel från huvud till stjärt.
  2. Skiva potatisen tunt och fördela den på fyra smorda folieark. Salta och peppra ovanpå och täck med strimlad purjo.
  3. Lägg 2 sillar och en liten klick matfett på varje portion. Tillslut paketen och lägg dem i en torr kall stekpanna. Koppla på hög värme och låt pannan bli het. Sänk därefter värmen till lägsta möjliga.
  4. Lägg lock på pannan och vänta ca 20 minuter. Servera citronklyftor till fisken.
  5. Lycka till !

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.