Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fatimas fingrar

 
Skriv ut

Samma typ av rullar får man i Egypten, då med blandade hackade nötter i köttfärsen. Färsen kan smaksättas med kanel i stället för koriander.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Finhacka löken. Fräs löken glansig i olja i en panna, blanda i färsen och stek den smulig. Blanda i hackad persilja, och hackad koriander, ströbröd, riven ost, äggula och kryddor.
  3. Lägg ut en fillodegsplatta, pensla med smält smör och lägg på ytterligare en platta. Täck med plastfolie så att de inte torkar. Gör på samma sätt med de andra plattorna. Skär de dubbla plattorna i bitar. Pensla kanterna med vatten. Fördela fyllningen på degbitarna, vik in ändarna och rulla ihop från långsidan som en rulltårta.
  4. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills rullarna är spröda. Servera med pappersservett i handen eller som en kall förrätt med kall yoghurt och en citronklyfta till. Rullarna kan också friteras i het olja

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.