Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Häxans fingrar

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Läskiga fingrar från häxan.

Ingredienser

Instruktioner

Gör så här Rör margarin, florsocker, ägg, bittermandelolja och vaniljsocker mjukt och smidigt. Tillsätt mjöl, salt och bakpulver och arbeta ihop till en deg. Låt vila i kylskåpet i ca 30 minuter. Värm ugnen till 160°. Ta en liten degbit åt gången och forma ett finger, lite smalare än vad du har tänkt dig eftersom de flyter ut lite vid gräddningen. Tryck ner en mandel som nagel. Forma knogar och skär “fingerveck” med en kniv. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt vila på plåten några minuter innan du lyfter dem. Doppa fingret i “blodet” och måla naglarna om så önskas med resten. Tips! Man kan använda, om man vill ha klarare färg, röd pyntgelé som du späder ut med lite karamellfärg. Denna blandning stelnar dock inte lika bra.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • tinaenvall 2 november 2009

    En klar favorit bland stora som små på halloween!

  • Tilda890114 31 oktober 2012

    Varför står det 0 tsk bakpulver och vaniljsocker? Och vad menas med 0, 5 ägg?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.