Samma typ av rullar får man i Egypten, då med blandade hackade nötter i köttfärsen. Färsen kan smaksättas med kanel i stället för koriander.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Finhacka löken. Fräs löken glansig i olja i en panna, blanda i färsen och stek den smulig. Blanda i persilja, koriander, ströbröd, riven ost, äggula och kryddor.
- Lägg ut en filodegplatta, pensla med smält smör och lägg på ytterligare en platta, täck med plastfolie så de inte torkar. Gör på samma sätt med andra 2 plattorna. Skär de dubbla plattorna i 4 bitar. Pensla kanterna med vatten. Fördela fyllningen på de 8 degbitarna, vik in ändarna och rulla ihop från läng siddan somm en rulltårta.
- Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda mitt i ugnen ca 10 min tills rullarna är spröda. Servera med pappersservett i handen eller som en kall förrätt med kall yoghurt och en citronklyfta till. Rullarna kan också friteras i het olja.
Publicerat den
12 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar