Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fest fin pannkaksrulle

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fredagsfavoriten! Fyll den med skinka, ost och tomater och servera en sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk. Värm upp under omrörning tills smeten släpper grytans kanter. Ta kastrullen från plattan och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp. Fördela smeten i en bakpappers- klädd långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Ta ut från ugnen. Vänd upp botten på ett nytt bakpapper och dra av bakpappert som pannkakan gräddats på. Låt svalna.
  2. Fyllning: Smält smöret i en kastrull. Rör ner mjölet. Späd med mjölk och koka upp under omrörning. Tillsätt grädde och låt koka i ca 5 min. Tillsätt basilika, skinks och ost. Halvera tomaterna och vänd ner. Smaka av röran med salt och peppar. Bred ut stuvningen på pannkakan. Rulla samman från långsidan. Placera pannkakan i en bakpappersklädd långpanna med skarven neråt.
  3. Topping: Strö över riven ost. Gratinera i ca 10 min. Lägg in en klase cocktailtomater på kvist bredvid.
  4. Garnera rullen med cocktailtomater och basilika . Servera med sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.