En generöst fiskgryta är bästa middagsmaten. Perfekt att bjuda på.
Instruktioner
- Skär fisken i kuber. Tvätta musslorna (dra bort eventuellt "skägg"). Skala och fintärna grönsakerna. Värm olja i en gryta. Fräs grönsaker, vitlök, timjan och lagerblad hastigt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin. Låt sjuda ca 25 minuter. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar.
- Lägg fisk och musslor ovanpå. Låt dem sjuda/ånga tills musslorna öppnat sig och fisken är klar. Släng de musslor som inte öppnat sig. Pilla ut musslorna ut sitt skal (låt några skal vara kvar för utseendet).
- Aioli:
Vispa ihop äggulor med vitvinsvinäger och dijonsenap. Häll ner oljan under konstant vispning tills det blir en tjock majonnäs. Pressa i vitlöksklyftan och smaka av med salt och cayennepeppar.
- Vitlöksbröd:
Mosa smör med pressad vitlöksklyfta och bred vitlökssmöret på den skivade baguetten. Salta och rosta mitt i ugnen på 200 grader till gyllene färg, ca 6 minuter.
- Servera fiskgrytan med aioli och vitlöksbröd.
Publicerat den
18 mars 2017
Liknande recept
Skriv kommentar