Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festkyckling från det medeltida Sverige

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Passar lika bra som mellanmål som huvudrätt och till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda olja, vitvinsvinäger, honung ock kryddor i en skål. Tillsätt lite vatten.
  2. Lägg kycklingklubborna i en plastpåse och häll över marinaden. Se till att de är väl täckta. Låt stå i rumstemperatur 15-20 minuter.
  3. Under tiden, gör den kalla såsen. Bara att blanda ihop och ställa i kylskåpet.
  4. Lägg nu kycklingklubborna på grillen. Vänd ofta så de inte bränner fast.
  5. När köttet är ljust och fint ända in till benet, servera med råstekt potatis och den kalla såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.