Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlåda med fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Värt att prova!

Ingredienser

Instruktioner

Krydda köttet väl runt om. Stek filén hel eller i två bitar i stekpanna på medelvärme tills den är nästan klar. Skiva den fint. Bred en tunn botten av potatismos i en smord ugnsform. Täck med skivade tomater och salta lätt. Lägg fläskfilén däröver, och strö över skinkan. Blanda resten av potatismoset med äggulan och spritsa toppar runt formen. Rör ut såsen med grädde och citron, och bred den över köttet. Pudra lätt med paprikapulver på både sås och mos. Så långt kan rätten förberedas. Gratinera festlådan mitt i ugnen i ca 225°, tills mos och sås har fått fin färg. Strö över persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.