Festlig gratäng som även fungerar som bjudmat. Välj din favoritfisk eller efter tillgång. Abborre och gös är bra alternativ.
Instruktioner
- Skala, dela och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa i en potatispress. Blanda ner smör, äggulor och kryddor. Blanda samman noga till ett slätt mos. Spritsa ut moset i en eldfast smord form utmed formens kant. Gör toppar eller spritsa.
- Ansa och dela svampen. Hetta upp lite smör i en rymlig kastrull. Häll i halva mängden svamp, lök samt dill.
- Vik samman fiskfiléerna och lägg ner dem i kastrullen. Tillsätt resterande mängd svamp och lök, häll på vin, vatten och fond och låt fisken koka i ett par minuter. Krydda.
- Ta upp fisken och grönsakerna och placera dem mitt i formen med moset. Koka samman fonden med lite grädde tills det är 2 dl kvar.
- Red såsen med potatismjöl och häll den över fisken. Toppa med kräftstjärtarna. Värm i ugnen tills allt är varmt och servera.
Publicerat den
6 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar