Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig fiskgratäng med skogschampinjoner och kräftstjärtar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Festlig gratäng som även fungerar som bjudmat. Välj din favoritfisk eller efter tillgång. Abborre och gös är bra alternativ.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala, dela och koka potatisen. Häll av vattnet och pressa i en potatispress. Blanda ner smör, äggulor och kryddor. Blanda samman noga till ett slätt mos. Spritsa ut moset i en eldfast smord form utmed formens kant. Gör toppar eller spritsa.
  2. Ansa och dela svampen. Hetta upp lite smör i en rymlig kastrull. Häll i halva mängden svamp, lök samt dill.
  3. Vik samman fiskfiléerna och lägg ner dem i kastrullen. Tillsätt resterande mängd svamp och lök, häll på vin, vatten och fond och låt fisken koka i ett par minuter. Krydda.
  4. Ta upp fisken och grönsakerna och placera dem mitt i formen med moset. Koka samman fonden med lite grädde tills det är 2 dl kvar.
  5. Red såsen med potatismjöl och häll den över fisken. Toppa med kräftstjärtarna. Värm i ugnen tills allt är varmt och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.