Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig lax- och rompaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Krämigt god och kall fyllning. Stenbitsrom på toppen ger lite extra lyxkänsla, men kan naturligtvis uteslutas. Perfekt att göra och ha på lut i kylen. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Nyp samman mjölmix, salt och smör till en smulig massa eller kör i matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla eller tryck ut degen i en avlång, ca 18x36 cm, eller rund form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Nagga bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen tills pajskalet har fått fin färg, 10-15 minuter. Låt kallna.
  4. Dela laxen i små bitar. Skär sellerin i tunna skivor. Kärna ur och tärna fruktköttet från nektarinerna. Blanda kesella och majonnäs. Klipp ner gräslöken. Vänd ner lax, nektariner och selleri.
  5. Täck pajskalets botten med salladsblad och fördela fyllningen ovanpå. Skär nektarinerna i klyftor. Garnera pajen med lax, rom och nektariner. Klipp över gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.