Krämigt god och kall fyllning. Stenbitsrom på toppen ger lite extra lyxkänsla, men kan naturligtvis uteslutas. Perfekt att göra och ha på lut i kylen.
Glutenfri.
Instruktioner
- Nyp samman mjölmix, salt och smör till en smulig massa eller kör i matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta ihop till en deg. Låt vila kallt 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla eller tryck ut degen i en avlång, ca 18x36 cm, eller rund form, ca 22 cm i diameter, med löstagbar kant. Nagga bottnen med en gaffel och grädda mitt i ugnen tills pajskalet har fått fin färg, 10-15 minuter. Låt kallna.
- Dela laxen i små bitar. Skär sellerin i tunna skivor. Kärna ur och tärna fruktköttet från nektarinerna. Blanda kesella och majonnäs. Klipp ner gräslöken. Vänd ner lax, nektariner och selleri.
- Täck pajskalets botten med salladsblad och fördela fyllningen ovanpå. Skär nektarinerna i klyftor. Garnera pajen med lax, rom och nektariner. Klipp över gräslök.
Publicerat den
9 mars 2016
Liknande recept
Skriv kommentar