Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festlig mördegstårta

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En festlig mördegstårta med äpplen som serveras ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º.
  2. Skålla, skala och mal sötmandeln.
  3. Hacka snabbt samman alla ingredienserna till mördegen och tryck ut ca 2/3 i en rund bakform så att det täcker botten och en bit upp på kanten. Formen bör mäta ca 21 cm i diameter och ha löstagbar kant.
  4. Ställ kallt att vila tillsammans med den överblivna degen i ca 30 minuter. Skala, kärna ur och grovriv äpplena. Blanda med sockret och vaniljsockret. Fyll mördegsskalet med äpplena och blanda med socker och vaniljsocker. Kavla ut den sparade degen till ett lock som läggs ovanpå och täcker äppelfyllningen.
  5. Tryck till degen runt kanten så att locket sluter tätt mot botten. Nagga locket lätt med en gaffel.
  6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter.
  7. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.