Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festliga kalasbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Dessa mycket saftiga och spröda bullar är smaksatta med vallmofrön och västerbottenost. De passar mycket bra till en god soppa eller som tillbehör på buffébordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm tills blandningen är fingervarm, ca 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll lite av den ljumma degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av degvätskan. Rör ner mjöl, salt och vallmofrön och knåda till en deg.
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 30 bitar. Forma bitarna till bullar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö den rivna osten över bullarna. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.