Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Festost paj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

En god paj för ostälskare. Degen räcker till en stor paj eller 2 mindre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Paj deg: Tärna smöret i mindre bitar, häll på salt och mjöl, kör i matberedare tills den precis går i hop till en deg. Späd med vattnet om degen verkar för torr. Låt degen vila i kylen 10 minuter gör under tiden fyllningen.
  2. Fyllningen: Rör i hop alla ingredienser till en jämn smet. Smaka av och krydda efter behag.
  3. Tryck eller kavla ut degen och klä pajformen. Förgrädda 8-10 minuter.
  4. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ugn på varm luft 175 grader eller vanlig ugn ca 225 grader i ca 35-45 minuter.
  5. Ät och njut med fräsch grönsallad. Passar som bufférätt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.