Grillningen ger paprikan en speciell, rökig smak och dess naturliga sötma utgör en perfekt komplement till den lätt syrliga vetesalladen.
Instruktioner
- Lägg bulgurn i en skål, häll över kokande vatten så att det täcker och låt stå 30 minuter tills grynen har svällt och blivit knubbiga. Häll av eventuellt kvarvarande vatten.
- Skär paprikorna i halvor på längden. Skrapa ur och kasta kärnor och mellanväggar men lämna kvar stjälken, den gör att paprikan håller formen bättre.
- Lägg övriga ingredienser i en skål, tillsätt den blötlagda bulgurn, salta och peppra och blanda väl.
Fyll paprikahalvorna med blandningen.
- Grilla på het grill eller i grillpanna tills paprikan är genomstekt och har svalnat på undersidan och fyllningen har blivit genomvarm. Servera med en frasig grönsallad och varmt pitabröd.
Publicerat den
1 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar