Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetafylld paprika

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillningen ger paprikan en speciell, rökig smak och dess naturliga sötma utgör en perfekt komplement till den lätt syrliga vetesalladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg bulgurn i en skål, häll över kokande vatten så att det täcker och låt stå 30 minuter tills grynen har svällt och blivit knubbiga. Häll av eventuellt kvarvarande vatten.
  2. Skär paprikorna i halvor på längden. Skrapa ur och kasta kärnor och mellanväggar men lämna kvar stjälken, den gör att paprikan håller formen bättre.
  3. Lägg övriga ingredienser i en skål, tillsätt den blötlagda bulgurn, salta och peppra och blanda väl. Fyll paprikahalvorna med blandningen.
  4. Grilla på het grill eller i grillpanna tills paprikan är genomstekt och har svalnat på undersidan och fyllningen har blivit genomvarm. Servera med en frasig grönsallad och varmt pitabröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.