Paprikabåtar fyllda med en välkryddad fetaoströra, kan serveras varma eller ljumma.
Instruktioner
- Skär bort stjälken med en liten, liten bit av paprikans bas. Dela i halvor och kärna ur. Skär sedan varje bit i 2 bitar på längden.
- Koka upp 1 liter vatten med 2 tsk salt och förväll paprikabitarna i ca 3 minuter. Ta upp och spola av dem i kallt vatten. Låt rinna av väl.
- Smula fetaosten i en bunke och rör eller mosa den med några stänk olivolja, kesellan, hackad persilja, senap, citron och pressad vitlök. Röran skall bli smidig.
- Lägg en stor klick av röran i varje paprikabit, lägg dem i en oljad form och grädda mitt i ugnen 25-35 minuter i 175 grader. Låt svalna och garnera med färska basilikablad.
Publicerat den
8 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar