Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetafyllda paprikor

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Paprikabåtar fyllda med en välkryddad fetaoströra, kan serveras varma eller ljumma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort stjälken med en liten, liten bit av paprikans bas. Dela i halvor och kärna ur. Skär sedan varje bit i 2 bitar på längden.
  2. Koka upp 1 liter vatten med 2 tsk salt och förväll paprikabitarna i ca 3 minuter. Ta upp och spola av dem i kallt vatten. Låt rinna av väl.
  3. Smula fetaosten i en bunke och rör eller mosa den med några stänk olivolja, kesellan, hackad persilja, senap, citron och pressad vitlök. Röran skall bli smidig.
  4. Lägg en stor klick av röran i varje paprikabit, lägg dem i en oljad form och grädda mitt i ugnen 25-35 minuter i 175 grader. Låt svalna och garnera med färska basilikablad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.