Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fetaostpaj med spenat

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergod matpaj!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajskalet: Hacka ihop mjöl och matfett till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en stor pajform, ca 28 cm i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 30 min.
  2. Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
  3. Fyllningen: Tina spenaten. Hacka löken. Fräs spenat och lök i olivolja. Pressa över vitlöken. Fördela spenat, fetaost och oliver i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet.
  5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader, ca 35 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.