- Serverar: 4 portioner
- Tid: 50 minuter
Skriv ut
Bra att ta med sig, passar även på kalas.
Instruktioner
- Fräs spenat, zucchini och lök i smör, och krydda med muskotnöt, salt och peppar. Låt blandningen svalna.
- Äggstanning:
Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med salt och peppar. Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen. Smörj en pajform, gärna med löstagbara kanter, med olivolja.
- Dela filodegsplattorna på mitten, och klä sedan botten med tre lager filodeg, ett lager i taget, pensla med olivolja. Bred ut hälften av spenat och zucchinifyllningen, och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
- Lägg på resten av fyllningen och täck med de sista filodegsplattorna. Grädda mitt i ugnen, i cirka 40 minuter.
- Servera gärna med en blandad sallad med valnötter, gröna oliver och mangoldskott.
Publicerat den
15 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar