Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fettfria chokladkakor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

För oss kakälskare som inte vill gå upp i vikt. Per portion (1 kaka): 60 kcal, 0 g fett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 ºC
  2. Spraya en bakplåt med oljespray. Blanda samman vetemjöl, socker, kakaopulver, bikarbonat och salt. Rör i sirap och äggvitor tills de smeten är väl blandad. Smeten ska vara tjock och lite klibbig. Använd en tesked och droppa smeten i runda klickar på bakplåten. Baka i ugn i 7-9 min, men inte för länge. Kakorna ska vara mjuka när man trycker på de. Låt kallna.
  3. Om man väljer att göra kakorna på fruktsocker, sänk i så fall ugnstempen med 25 º och förläng gräddningstiden.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • delse81 1 januari 2009

    Jättegoda och snabba kakor!

  • Maahl 12 februari 2009

    Jag rullade mina kakor till bollar och la ut dom med ett litet tryck på den bakplåtspappersklädda plåten, gick bra utan oljan på flaska. Dom blev goda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.