Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiberrik Pain Riche

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 7 timmar 20 minuter
Skriv ut

Jättegod Pain Riche. Gott till sallad, Chili Con Carne eller enbart med vitlökssmör.

Ingredienser

Instruktioner

Smula jästen i en degbunke. Häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt resten av vattnet, saltet, havrekli och havregryn. Arbeta ner det mesta av mjölet tills degen släpper degbunkens kanter. Strö ett tunt lager mjöl över degen, lägg på en bakduk och låt degen jäsa övertäckt 2 timmar i rumstemperatur. Arbeta ihop degen och knåda in resten av mjölet. Forma till fyra avlånga längder. Snitta dem på snedden med en kniv och låt dem jäsa ytterligare en timme. Pensla med vatten. Strö på lite havregryn och grädda i 250 grader i 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.