Perfekta som tilltugg på glöggbjudningen. Men också goda till julens ostar eller en ostdipp av cheddar- eller stiltonost.
Instruktioner
- Skär fikonen i små bitar. Grovhacka nötterna. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 16 bitar och rulla bitarna till fingertjocka längder som är ca 25 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl.
- Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler utan duk och servera dem nybakade.
Publicerat den
21 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar