Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon- och valnötsgrissini

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Perfekta som tilltugg på glöggbjudningen. Men också goda till julens ostar eller en ostdipp av cheddar- eller stiltonost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fikonen i små bitar. Grovhacka nötterna. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela degen i 16 bitar och rulla bitarna till fingertjocka längder som är ca 25 cm. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl.
  4. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna på galler utan duk och servera dem nybakade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.