Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikon- och chokladkaka med konjaksgrädde och frukt

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Fikon, nötter och choklad i en lika god som lättbakad kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rosta mandeln med skal på en plåt 15 minuter. Hacka den fint i matberedare och tillsätt chokladen så att den smälter av värmen från mandlarna. Ta bort den lite hårda stjälken från fikonen. Tillsätt fikon och kör en kort stund. Täck en avlång litersform med plastfolie. Tryck ut fikonblandningen i formen.
  3. Vispa grädden med 1 msk florsocker, tillsätt 2 msk konjak.
  4. Kyl och stjälp upp kakan och skär ca 5 mm tunna skivor.
  5. Servera med grädden, skinnfria apelsinklyftor och skivade jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.