Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fikonkaka

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god kaka när det nu går mot jul

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka fikonen och lägg dem i en skål.
  2. Häll över kojak och låt dra i minst några timmar
  3. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, russin, nötter och fikon.
  4. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form. ca 1½ liter.
  5. Grädda i 175° i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna. Låt den stå minst 1 dygn den blir godast då.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.