- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Fläskfilépanna med kantareller mättar hela familjen och är otroligt gott ... Från Allers nr 31/09.
Instruktioner
- Putsa filén fri från hinnor och senor. Skär den sedan i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda skivorna på båda sidor med salt och peppar.
- Rensa och putsa kantarellerna och skär de största i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp en klick matfett i en stekpanna och fräs kantarellerna några minuter. Smaksätt svampen med salt och peppar. Blanda ned den hackade vitlöken och rör om. Den ska inte ta färg utan bara steka med ca 1/2 minut. Ta sedan upp svampen ur pannan.
- Lägg i en ny klick matfett och stek filébitarna tills de fått färg på båda sidor. Häll på vitt vin, grädde och kalvbuljong. Tillsätt senap, hackad persilja och klyftad gul lök och låt puttra 5-7 minuter.
- Lägg tillbaka kantarellerna ovanpå fläskfilén och toppa med ruccolasalladen. Servera rätten med ett gott potatismos eller ugnsbakad potatis. En fräsch sallad är också gott att ha till.
Publicerat den
3 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar