- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett underbart bröd med härliga färger och en massa nyttigheter i som passar bra till viltet eller soppan. Bakas utan jäst och går därför lätt och snabbt att göra.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj och bröa en limpform som rymmer ca 2 liter.
- Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke eller skål.
- Skär aprikoserna i små bitar och blanda i dessa tillsammans med tranbären i de torra ingredienserna. Se till att den mesta av frukten täcks av mjölblandningen, annars sjunker frukten till botten av brödet.
- Rör ner honung och fil. Blanda väl.
- Häll smeten i formen. Toppa med lite solrosfrön och pumpakärnor. Sätt in i nedre delen av ugnen och sänk genast temperaturen till 175 grader. Grädda i ca 50-60 minuter.
- Ta ut brödet, låt det svalna i formen lite innan du stjälper upp och låter svalna på galler. Klart!
Publicerat den
12 augusti 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Super god!!