Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filmjölkslimpa med tranbär och aprikoser

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett underbart bröd med härliga färger och en massa nyttigheter i som passar bra till viltet eller soppan. Bakas utan jäst och går därför lätt och snabbt att göra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj och bröa en limpform som rymmer ca 2 liter.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke eller skål.
  4. Skär aprikoserna i små bitar och blanda i dessa tillsammans med tranbären i de torra ingredienserna. Se till att den mesta av frukten täcks av mjölblandningen, annars sjunker frukten till botten av brödet.
  5. Rör ner honung och fil. Blanda väl.
  6. Häll smeten i formen. Toppa med lite solrosfrön och pumpakärnor. Sätt in i nedre delen av ugnen och sänk genast temperaturen till 175 grader. Grädda i ca 50-60 minuter.
  7. Ta ut brödet, låt det svalna i formen lite innan du stjälper upp och låter svalna på galler. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ChokladrutanMica 18 augusti 2011

    Super god!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.