Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Filopaj med kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Under täcken av spröd filodeg gömmer sig en salviadoftande blandning av kyckling och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll buljongen i en kastrull och koka upp. Lägg i lök, morötter och kyckling. Koka upp och låt sjuda 5 minuter. Tillsätt ärterna och sjud 3 minuter.
  2. Blanda majsenan med 3 msk kallt vatten till en jämn smet. Blanda smeten med grädden och vispa ner i kastrullen. Koka upp och låg sjuda försiktigt under omrörning tills såsen tjocknar. Blanda ner salvia och svartpeppar och smaka av med salt. Häll upp allt i en grund, ugnssäker form, cirka 30x20 cm.
  3. Smält smöret och blanda det med oljan. Pensla ett ark filodeg med oljeblandningen och lägg ett filoark ovanpå. Pensla igen med oljeblandningen och fortsätt tills det finns fyra lager filodeg. Lägg de fyra arken ovanpå grönsakerna och kycklingen och skär av runt kanten.
  4. Pensla resten av filoarken, tryck ihop dem och lägg dem ovanpå pajen för att få en bubblig effekt. Grädda 20 minuter i ugnen tills filodegen är spröd och gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.