Den perfekta pajen med mild mjölkchoklad i fyllningen och mustig mörk choklad som garnering.
Baka och smaka så får du se!
Instruktioner
- Ugn 175°
- Botten: Rör samman smöret och råsockret.
Tillsätt de övriga ingredienserna och hacka snabbt samman till en deg.
- Klä en låg pajform, ca 28 cm i diameter, med degen.
Ställ kallt att vila i ca 30 minuter.
- Gör fyllningen under tiden.
Bryt chokladen i mindre bitar i en bunke.
Koka upp grädden och häll den het över chokladbitarna.
Rör om tills chokladen smält.
Ställ åt sidan att kallna.
- Grädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Låt bottnen kallna i formen.
- Vispa den kalla chokladfyllningen ljus och porös.
- Lossa bottnen från formen och bre ut fyllningen jämnt.
- Riv eller hyvla över den mörka chokladen.
- Lycka till! Njut.
Publicerat den
15 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar