Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fin chokladpaj

 
Skriv ut

Den perfekta pajen med mild mjölkchoklad i fyllningen och mustig mörk choklad som garnering. Baka och smaka så får du se!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175°
  2. Botten: Rör samman smöret och råsockret. Tillsätt de övriga ingredienserna och hacka snabbt samman till en deg.
  3. Klä en låg pajform, ca 28 cm i diameter, med degen. Ställ kallt att vila i ca 30 minuter.
  4. Gör fyllningen under tiden. Bryt chokladen i mindre bitar i en bunke. Koka upp grädden och häll den het över chokladbitarna. Rör om tills chokladen smält. Ställ åt sidan att kallna.
  5. Grädda pajbottnen i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter. Låt bottnen kallna i formen.
  6. Vispa den kalla chokladfyllningen ljus och porös.
  7. Lossa bottnen från formen och bre ut fyllningen jämnt.
  8. Riv eller hyvla över den mörka chokladen.
  9. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.