En supergod maträtt att bjuda till fest :)
Instruktioner
- Blötlägg svampen i ett par timmar.
- Värm grädde, crème fraiche och viltfond och låt koka ihop något. Krossa enbären. Smaka av såsen med enbär, salt och peppar.
- Skala potatis, morötter, lök och palsternackor och skär till tunna stickor. Stek dem i smör tills de fått fin färg och börjar bli mjuka. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form.
- Sätt ugnen på 125°. Putsa köttet och gnid in det med timjan, salt och peppar.
- Stek köttet i smör runtom så att det får fin färg.
Stek klart i ugn tills innertemperaturen är 60°.
- Låt vila under folie i 10 min innan det skärs upp.
Häll av svampen. Fräs svamp och lök i smör.
Värm potatis- och rotfruktsstickorna i ugnen och såsen på spisen.
- Skär upp köttet och servera med sås, potatis, svamp och rotfruktsstickor. Dekorera gärna med timjan och lingon.
Publicerat den
11 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar