Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk i foliepaket

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

I det här receptet kan du använda i stort sätt vilken fisk du vill. Jag har gjort det med lax och makrill några gånger vardera. Du kan även lägga till egna grönsaker och kryddor efter smak. I det här receptet har jag valt timjan, men på sommaren till en vit fisk eller lax är det ju jättegott med dill istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 170 grader.
  2. Bered fisken i fyra portioner och lägg de på en foliebit så stor att du kan slå in allting med luftigt och tätt. Rensa och skölj purjolöken och fänkålen väl, strimla de i tunna strimlor och fördela de jämt över fisken.
  3. Klicka ut smöret jämt över fisken och blanda citronsaft, citronskal, krossad vitlök och fördela det jämt över fisken. Repa timjankvistarna och strö över. Salta och peppra ordentligt och jämt.
  4. Stäng foliepaketet så det är lufttätt men med plats där inne för ångorna att virvla omkring. Lägg paketet på en ugnsform och ställ in i ugnen i cirka 10-15 minuter.
  5. Gott med kokt potatis och någon kall sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.