Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med knaprigt täcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den utsökta fisken får en knaprig parmesan- och citrustopping och ugnsbakas med läckert resultat. 252 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Kontrollera om det finns ben i fiskfiléerna och dra i så fall ut dem med en tång eller med fingrarna. Smörj en grund ugnsfast form med olja. Lägg i fiskfiléerna och krydda dem med svartpeppar.
  2. Blanda ströbröd, salladslök, persilja, citronskal, riven parmesan, vitlök och olivolja i en skål tills väl blandat.
  3. Fördela ströbrödsblandningen på fiskbitarna. Tryck till lätt på varje bit så att toppingen ligger i ett jämnt lager.
  4. Sätt in formen mitt i ugnen och baka 20 minuter eller tills fisken är genomstekt och täcket är knaprigt.
  5. Servera fisken med en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.