Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisk med rotfruktsjulienne, pommes anna och dijoncrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pommes Anna görs med fördel dagen innan och fixas till strax före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pommes Anna: Skala och skiva potatisen på mandolinen mycket runt. Smält smöret i en kastrull, pressa ner vitlöken, rör om. Pensla en ugnsform med lite av smöret. Lägg ut potatisskivorna omlott i lager med smör emellan. Salta och peppra mellan varven. Grädda i ugnen i 150 grader i 1 timma och 30 minuter. Täck med ugnsfolie. Ta ut potatiskakan och sätt den i press med en form ovanpå. Låt svalna i press. Stick sedan ut rundlar och värm inför servering i 125 grader 10-15 minuter.
  2. Dijoncrème: Rör ihop ingredienserna, ställ kallt till servering.
  3. Julienne: Skala allt utom squashen. Använd mandolinen med den finaste kniven och ställ in för julienne. Dra längs med rotfrukterna och squashen så att det bildas långa, fina strimlor. Ta rödbetan sist, annars blir allt rosafärgat. Hetta upp en wokpanna, slå i lite olja och woka strimlorna en minut. Tillsätt salt, sesamfrön och risvinäger.
  4. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form. Salta och peppra fiskfiléerna, vik ihop dem med lite smör emellan. Sätt in i ugnen, sänk temperaturen till 125 grader och baka av i 15 minuter. Rosta senapsfröna hastigt i torr stekpanna, strö dem över fisken. Servera fisken med potatiskakan, dijoncrème och rotfruktsjulienne.
  5. Naturligtvis går det att skära för hand om man inte har en mandolin, tänk då på att skära tunna skivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.