Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskbullar med pressad potatis och romsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Hemmagjorda fiskbullar smakar så mycket godare än de köpta. Här serveras de med en härlig romsås och pressad potatis. Du kan självklart välja fisk efter egen smak och tillgång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen,
  2. Vispa ägget lätt i en bunke och tillsätt grädden, vin, dill och kryddorna. Mixa fisken i en matberedare tillsammans med potatismjöl och den skalade löken.
  3. Häll ner äggblandningen i bunken, i omgångar med färsen och slutar när färsen är tillräckligt tjock och smidig. Stek i olja och smör i en stekpanna. Använd spritspåse eller sked till att klicka ut i stekpannan.
  4. Strimla purjolök och stek lite lätt i en kastrull. Avsluta med att hälla över några matskedar vin. Tillsätt crème fraiche och gör ett hastigt uppkok. Tillsätt sedan kaviar och dill. Smaka av med salt, peppar och socker på slutet. Såsen ska bara vara ljummen.
  5. Servera fiskbullarna med pressad potatis och romsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.