Hemmagjorda fiskbullar smakar så mycket godare än de köpta. Här serveras de med en härlig romsås och pressad potatis. Du kan självklart välja fisk efter egen smak och tillgång.
Instruktioner
- Skala och koka potatisen,
- Vispa ägget lätt i en bunke och tillsätt grädden, vin, dill och kryddorna. Mixa fisken i en matberedare tillsammans med potatismjöl och den skalade löken.
- Häll ner äggblandningen i bunken, i omgångar med färsen och slutar när färsen är tillräckligt tjock och smidig. Stek i olja och smör i en stekpanna. Använd spritspåse eller sked till att klicka ut i stekpannan.
- Strimla purjolök och stek lite lätt i en kastrull. Avsluta med att hälla över några matskedar vin. Tillsätt crème fraiche och gör ett hastigt uppkok. Tillsätt sedan kaviar och dill. Smaka av med salt, peppar och socker på slutet. Såsen ska bara vara ljummen.
- Servera fiskbullarna med pressad potatis och romsås.
Publicerat den
16 september 2012
Liknande recept
Skriv kommentar