Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskfilé Köpenhamn

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 15 minuter
Skriv ut

Görs i lergryta.Men kom ihåg att ha separat lergryta för fisk, då smaken sätter sig i grytan.

Ingredienser

Instruktioner

Förbered lergrytan genom att genomfukta den nedsänkt i vatten ca 20 minuter. Hacka persiljan. Skala och skiva potatisen. Ta det rumsvarma smöret och rör ner paprikapulvret och persiljan i det. Ta upp lergrytan ur vattnet och låt den rinna av. Klicka hälften av smörblandningen i botten på grytan. Lägg potatisskivorna på smörklickarna. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem på potatisen. Krama ur citronsaften över fisken. Klicka över resten av smörblandningen. Häll över det vita vinet. Lägg på locket. Ställ in lergrytan i nedre delen av den kalla ugnen. Värm ugnen till 200¤ och låt stå 45 minuter. Ta ut grytan, ta av locket och strö över den rivna osten. Gratinera 15 minuter utan lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.