En välsmakande och läcker gratäng fylld med fiskfilé, paprika, potatis, citron och gurka.
Instruktioner
- Skölj av fiskfiléerna i kallt vatten. Tärna fisken och blanda den med färskpressad citronsaft. Ansa paprikorna och hacka dem grovt. Hacka gurkorna fint. Skala löken och hacka den fint.
- Blanda paprika, lök, fisk och gurka i en skål. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
- Sätt ugnen på 175 grader. Skala potatisen och skär den i skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett.
- Varva potatisen och fisk- och grönsaksblandningen i den ugnsfasta formen. Avsluta med ett lager potatis.
- Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över gratängen. Baka gratängen 40 minuter i ugnen tills den är gyllenbrun och potatisarna är mjuka.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar