Funderar du på fiskgryta till middag? Prova då denna fiskgryta som är så otroligt god med sin mustiga tomatsås och härliga kryddor.
Vill du ha det mer matigt kan du servera ris eller potatis till.
Instruktioner
- Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlöken tills den blir mjuk. Tillsätt kanel och chili och fräs ytterligare 1 minut. Skala av 3 strimlor från en vältvättad apelsin med en potatisskalare. Tillsätt skalet, vin och oliver. Krossa tomaterna i handen och tillsätt dem också. Låt alltsammans sjuda 1 timme utan lock. Rör om då och då.
- Skär fisken i stora bitar och salta dem. Skala räkorna.
- Gremolata:
Finhacka persiljan fint och blanda med pressad vitlök och finrivet citronskal.
- Strax före servering:
Lägg ner fiskbitarna och sjud sakta under lock 5-8 minuter beroende på hur tjocka och stora de är. Tillsätt räkorna. Ta bort skalstrimlorna. Strö över gremolata och servera med ett gott bröd eller/och eventuellt kokt ris eller potatis.
Publicerat den
26 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar