Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta från medelhavet med gremolata

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Funderar du på fiskgryta till middag? Prova då denna fiskgryta som är så otroligt god med sin mustiga tomatsås och härliga kryddor. Vill du ha det mer matigt kan du servera ris eller potatis till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en gryta och fräs vitlöken tills den blir mjuk. Tillsätt kanel och chili och fräs ytterligare 1 minut. Skala av 3 strimlor från en vältvättad apelsin med en potatisskalare. Tillsätt skalet, vin och oliver. Krossa tomaterna i handen och tillsätt dem också. Låt alltsammans sjuda 1 timme utan lock. Rör om då och då.
  2. Skär fisken i stora bitar och salta dem. Skala räkorna.
  3. Gremolata: Finhacka persiljan fint och blanda med pressad vitlök och finrivet citronskal.
  4. Strax före servering: Lägg ner fiskbitarna och sjud sakta under lock 5-8 minuter beroende på hur tjocka och stora de är. Tillsätt räkorna. Ta bort skalstrimlorna. Strö över gremolata och servera med ett gott bröd eller/och eventuellt kokt ris eller potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.