Snabblagad laxrätt med zucchini, fänkål och tomat.
Instruktioner
- Skär bort roten på fänkålen och skär den i 1½ cm tjocka skivor. Dela zucchinin på längden och skär sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg fänkål och zucchini i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vatten, ½ tsk och 1 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
- Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Häll saften i grytan.
- Smaka av crème fraichen med apelsinskal, koriander, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Skär fisken i bitar, ca 3x3 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt. Lägg den i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter.
- Servera grytan i djupa skålar och skeda crèmen över. Garnera med koriander. Servera med bröd.
Publicerat den
13 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar