Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med apelsin- och koriandercrème

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad laxrätt med zucchini, fänkål och tomat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort roten på fänkålen och skär den i 1½ cm tjocka skivor. Dela zucchinin på längden och skär sneda skivor, ca 1 cm tjocka. Lägg fänkål och zucchini i en gryta. Tillsätt krossade tomater, vatten, ½ tsk och 1 krm peppar. Låt sjuda under lock ca 10 minuter.
  2. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ur saften. Häll saften i grytan.
  3. Smaka av crème fraichen med apelsinskal, koriander, ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Skär fisken i bitar, ca 3x3 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt. Lägg den i grytan och låt sjuda ytterligare ca 5 minuter.
  5. Servera grytan i djupa skålar och skeda crèmen över. Garnera med koriander. Servera med bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.