Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskgryta med kokos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här fiskgrytan är inspirerad av det thailändska köket. För att hitta de rätta ingredienserna bör man göra ett besök i en asiatisk butik. Stora butiker brukar ha en asiatisk hylla där du kan hitta det mesta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök, vitlök och galangal. Strimla citrongräs fint och finhacka pepparfrukt och korianderrot. Skölj limebladen.
  2. Hetta upp olja i en gryta och fräs alltsammans ca 1 min.
  3. Häll på vatten, kokos och fish sauce och låt koka ca 5 min.
  4. Skär fiskfiléerna i 2-3 cm stora bitar. Blanda ner fisken i den kokande grytan och stäng av värmen. Lägg på lock och låt den stå ca 5 min.
  5. Blanda försiktigt ner räkor strax före servering.
  6. Garnera med finhackad koriander och servera grytan med kokta ris- eller glasnudlar

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.