Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med örtaioli

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här fisksoppan åt jag till lunch på väg hem från Mariehamn. Jag tyckte att den var värd att ätas fler gånger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka moroten och palsternackan. Hacka löken, fänkålen och vitlöken. Tärna fisken i 2 cm stora bitar. Fräs alla grönsaker i en kastrull med smör och tillsätt timjan och saffran. Häll i vin, krossade tomater och buljongtärningen. Koka i 15 minuter. Häll i mjölk och grädde. Salta och peppra. Koka i ytterligare 5 min. Rör ner laxen, räkor och kräftsjärtar. Spara några räkor och kräftsjärtar till garnering.
  2. Örtaiolin gör du så här. Mixa vitlök,timjan och basilika med olja i en mixer. Rör ihop blandningen med majonnäs och crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera tillsammans med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.