Den här fisksoppan åt jag till lunch på väg hem från Mariehamn. Jag tyckte att den var värd att ätas fler gånger.
Instruktioner
- Skala och hacka moroten och palsternackan. Hacka löken, fänkålen och vitlöken. Tärna fisken i 2 cm stora bitar. Fräs alla grönsaker i en kastrull med smör och tillsätt timjan och saffran. Häll i vin, krossade tomater och buljongtärningen. Koka i 15 minuter. Häll i mjölk och grädde. Salta och peppra.
Koka i ytterligare 5 min. Rör ner laxen, räkor och kräftsjärtar. Spara några räkor och kräftsjärtar till garnering.
- Örtaiolin gör du så här. Mixa vitlök,timjan och basilika med olja i en mixer. Rör ihop blandningen med majonnäs och crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Servera tillsammans med ett gott bröd.
Publicerat den
14 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar