Soppans smak är frisk med lite hetta och en mild antydan av saffran.
Instruktioner
- Lägg musslorna i kallt vatten, borsta dem och släng de musslor med skadat skal och dem som inte sluter sig.
- Skala och hacka lök och vitlök. Dela kärna ur och finhacka pepparfrukten.
- Hetta upp olja i en stor vid gryta. Fräs lök, vitlök, pepparfrukt och stjälkarna från persiljan en kort stund. Häll i hälften av vinet och vattnet och lägg i hälften av buljongtärningarna. Koka upp.
- Lägg musslorna i det kokande spadet. Lägg på lock och koka 5 min. Vänd musslorna en gång.
- Lyft upp musslorna med hålslev. Låt kallna och förvara i kyl fram till serveringen.
- Tillsätt resten av vinet, vattnet och buljongtärningarna. Stöt saffran med lite salt i en mortel och rör ner i buljongen.
- Ansa fänkålen och skär den i tunna strimlor ca 3 cm långa. Skala morötter och potatis. Skiva dem tunt och skär i 3 cm långa strimlor.
- Koka upp buljongen. Lägg i grönsakerna och sjud ca 10 min Smaka av med salt.
- Hit kan förberedas.
- Koka upp soppan och lägg i fisken skuren i bitar och rör ner hackad persilja. Servera soppan med tillbehören upplagda i skålar, musslor, räkor, kapris, oliver, creme fraiche och riven ost.
Publicerat den
2 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar