Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fisksoppa med smak av Smögen

 
  • Serverar: 5-7 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

http://smakkansla.blogspot.com/2011/07/fisksoppa-med-smak-av-smogen.html

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryn löken i smöret tills den börjar få färg. Slå på buljong och lägg i potatis och dragon. Låt koka på svag värme tills potatisen är mjuk, ca 5-7 minuter (beroende på bitarnas storlek). Mixa blandningen med en stavmixer i kastrullen (eller i en köksmaskin varefter soppan hälls tillbaka i kastrullen).
  2. Tillsätt paprika, purjolök, morot, grädde och fisken. Rör försiktigt så att fisken inte går sönder. Koka upp, smaka av med citron, salt och peppar. När fisken är kokt (det tar ca 4 minuter) tillsätts räkorna och kastrullen lyfts av från värmen. Servera genast och garnera med färsk dragon eller dill.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.